Aktuelt

Innlogging og tilgang i vårt skoleadministrative system (VIS)

Skolen bruker et skoleadministrativt system som heter Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.

Hvordan logger jeg inn?

Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging VIS Strand vgs

Elever bruker Feide for å logge seg på VIS. De har også tilgang til å bruke egen VIS-app. Det er foreløpig ikke VIS-app tilgjengelig for foresatte.

Register dine kontaktopplysninger

VIS henter navn og folkeregistrert adresse til elevens foresatte med foreldreansvar fra Folkeregisteret. Eventuell e-postadresse og telefonnummer hentes fra kontakt- og reservasjonsregisteret for de som ikke har reservert seg.

Foresatte kan selv legge til e-postadresse og telefonnummer i VIS.

Det er viktig at foresattes kontaktopplysninger er registrert i VIS slik at de kan motta nødvendig informasjon fra skolen, blant annet i forbindelse med beredskap.

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig.

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Elever over 18 år

Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS, og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykke-erklæring for foresatte/elev over 18 år

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til skolen. (Gjelder for elever over 18 år.)

Hva får du tilgang til som foresatt?

Foresatte med foreldreansvar for elever under 18 år får tilgang til:

  • Egne kontaktopplysninger
  • Timeplan
  • Historikk
    (oppsummert fravær, halvårs-, standpunkt- og eksamenskarakterer, samt om eleven har skiftet skole eller avbrutt utdanningen)
  • Læreplan

Foresatte til elever over 18 år får ikke automatisk tilgang til informasjon i systemet.  Det er eleven selv som gir og godkjenner tilgangen til foresatte i VIS. Eleven kan gi foresatte tilgang til punktene over. Husk at samtykke må leveres først.     

Problemer med å logge deg inn eller få tilgang?

VIS har støtte for siste versjon av nettleserne Chrome, Safari, Microsoft Edge og Firefox. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging (gjerne Chrome siden testingen foregår i denne nettleseren). Dersom du fremdeles ikke greier å logge deg inn, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen.  

Hvordan bruker jeg VIS?

Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet.

Les om behandling av personopplysninger i personvernerklæringen

Visma InSchool (VIS)

Direkte URL til skolens pålogging VIS

Strand vgs søker lærling innen renholdsoperatørfaget, IT-driftsfaget, akvakulturfaget og salgsfaget.

barn og eldre samlet

Onsdager er det fullt av liv på aktivitetsklubben i Tau kirke. 

23.-24. november var et bredt utvalg av bedrifter og yrker i ytre Ryfylke samlet til yrkesmesse i aktivitetshuset på Tau.

Opplev Strand videregående skole fra lufta.

Informasjon om ordninger du som elev bør kjenne til.

19.mai var det offisiell åpning av undervisningsflåten på Teistholmen ved fylkesordfører Marianne Chesak. Samarbeidet med Grieg Seafood gjør at elevene får praktisk opplæring i toppmoderne fasiliteter.

Torsdag 7.april var elever og ansatte samlet til pizza og konsert med Mari Bølla, Thea Sofie Vervik Barka og sangglade elever.

Som elev på studieforberedende ved Strand vgs har du mulighet for å velge programfaget e-sport. Hos oss får du mulighet til å kombinere teoretisk skolegang med e-sport.

Til toppen