Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Studiespesialisering

Ønsker du å studere på høyskole eller universitet? Da er studiespesialisering for deg. Du kan velge mellom realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

Hvorfor velge studiespesialisering?

Du lærer

Avhengig av dine fagvalg:

• matematikk og andre realfag
  • ledelse og økonomi
  • historie, politikk og psykologi
  • språk
  • andre teoretiske fag

Du bør være

• interessert i å arbeide med teoretiske fag
  • samarbeidsvillig, strukturert og selvdisiplinert
  • interessert i å skrive eller regne
  • interessert i kultur- og samfunnsforhold

Les mer om studiespesialisering på vilbli.no

Hvorfor velge Strand videregående skole?

På studiespesialisering på Strand vgs vil du møte et miljø preget av trivsel og trygghet!  Gode klasse- og læringsmiljøer er viktig for oss, og derfor prioriterer vi f.eks. å reise på sosiale og lærerike klasseturer hvert eneste år. På vg1 er det bli kjent-tur i starten av skoleåret pluss en ukes leirskole på Hovden på våren. På vg2 reiser vi alltid til utlandet, mens vi på vg3 tar turen til Oslo og får smakebiter på ulike mulige utdannningsveier etter fullført videregående.

Høy trivsel er et avgjørende grunnlag for best mulig læring, og undersøkelser viser at elevene på studiespesialisering på Strand vgs får gode resultater i fagene!

På studiespesialisering møter du engasjerte og dyktige faglærere. Sammen med elevene arbeider vi for å skape et best mulig læringsmiljø og ønsker å motivere elevene til stødig og godt arbeid. For å få til dette, legger vi opp til variert og elevaktiv undervisning, i tillegg til å gi elevene økter der de kan styre arbeidet selv.

Særskilte tilbud på Strand vgs:

• Studiespesialisering med toppidrett (f.eks. fotball, utholdenhet, ski…)
  • Valgfritt havbruksfokus i både realfag (f.eks biologi og kjemi) og samfunnsfag (f.eks entreprenørskap/ungdomsbedrift)
  • En brei meny av programfag som nettfag (f.eks geofag, teknologi og forskning, rettslære, historie og filosofi…), gjennom Nettskolen Rogaland

Søk skoleplass

Første året - Vg1

Du går på skole i tre år, og du må ha både fellesfag og programfag i løpet av de tre årene. På Vg1 er alle fagene fellesfag, men du velger hvilket fremmedspråk og hvilken type matematikk du vil ha. Det er 30 timer i uken med undervisning i ulike fag.

vg1

Andre året - Vg2

På Vg2 har du færre fellesfag. I tillegg til fellesfagene, velger du tre ulike programfag, der minst to må være innenfor ditt programfagsområde. Du kan velge mellom realfag og språk, samfunnsfag og økonomi.

På Vg2 må du ha minimum ha 30 timer for å få godkjent vitnemål.

vg2

Tredje året - vg3

På Vg3 fortsetter du med to av programfagene du valgte som fordypning på Vg2. I tillegg står du fritt til å velge et tredje programfag.
Du har totalt 30 timer undervisning per uke.

vg3

Veien videre

Du oppnår studiekompetanse og kan ta høyere utdanning. Det betyr at du kan søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke, før du velger fag.

Du finner søknadsfrister og - krav på samordnaopptak.no

avdelingsleder språk samfunn - Klikk for stort bilde

Hans Marius Våga