Salg, service og reiseliv

Ønsker du å jobbe i butikk eller starte egen bedrift? Eller frister jobben som vekter eller resepsjonist? Da kan utdanningsprogrammet salg, service og reiseliv passe for deg.

Hvorfor velge salg, service og reiseliv?

Du lærer

• kundebehandling og salg
  • administrasjon og digitale verktøy
  • økonomisk og bærekraftig drift
  • om entreprenørskap
  • om reiseliv og turisme
  • planlegging og gjennomføring av sikkerhetstiltak

Du bør være

• høflig og serviceinnstilt
  • interessert i å kommunisere med mennesker
  • åpen for ulike kulturer og tradisjoner
  • organisert, ryddig og strukturert

Les mer om service- og samferdsel på vilbli.no

Hvorfor velge Strand vgs?

På Salg, service og reiseliv kan vi vise til høy trivsel og gode læringsresultater for elevene. Vi har gode resultater på gjennomført og bestått, og læreplass til de som er interessert og ønsker det.

Salg, service og reiseliv er en yrkesfaglig utdanning der du kan bli reiselivsmedarbeider, salgsmedarbeider, administrasjonsmedarbeider eller vekter.

Går du med en gründer i magen og ønsker å starte egen bedrift, jobbe i butikk, på kontor, hotell, i vaktselskaper, alarmsentraler, flyplasser eller innenfor turisme- og reiselivsbedrifter - ja da bør du velge Salg, Service og Reiseliv.

På Salg, service og reiseliv har vi engasjerte og dyktige lærere som jobber for at hver enkelt skal nå sine mål. En bruker "Learning by doing"-metoden i programfagene for å gi en praktisk opplæring, der en ser nytten av det en skal lære. Ungdomsbedrift blir brukt som metode i opplæringen der du vil få erfaring med hvordan en starter, driver og avvikler en bedrift. Ungdomsbedriftene deltar på kick-off, syretest og Entreprenørskapsdagen i regi av Ungt Entreprenørskap. Vi reiser ellers på studieturer og besøker bl.a julemessen i Desember; "Julebyen i Egersund".

Skolen har god kontakt med det lokale næringslivet og jobber sammen om å gi en helhetlig og meningsfylt opplæring, både i skole og bedrift.

Elevene på Salg, service og reiseliv er ute i praksis i YFF-faget en dag i uken hele året.

Og god erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer yrkene utdanningsprogrammet kvalifiserer dem for, og få mulighet til å fordype seg i kompetansemål fra læreplanene på Vg3-nivå. Elevene skal få mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner gjennom bruk av ulike læringsarenaer.

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag.

vg1

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag.

vg2

Tredje året - Vg3

Du blir normalt læring og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Du blir lærling i det programområdet du valgte på Vg2. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling

Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.

Avdelingsleder salg service reiseliv - Klikk for stort bilde

Elisabeth Dyrdal