Informasjon om gult nivå per 19.01.21

Vi er glade for å informere om at vi går til gult nivå fra og med onsdag morgen. Det betyr at undervisningen går som normalt, med de restriksjoner gult nivå innebærer. Det er allikevel svært viktig at vi alle fortsetter å gjøre de riktige tingene for å holde smitten nede.

De viktigste endringene når vi går tilbake til gult;

• All undervisning går som normalt – også kroppsøving
  • Kantinen serverer grøt
  • 1 m regel er unntatt i klasserom (men bør overholdes hvis mulig)

Vi ber alle om å repetere retningslinjene for gult nivå, og hjelpe hverandre til å huske og overholde disse. Kontaktlærer tar en ny runde med elevene, for å minne dem om reglene og anbefalingene under.

• Vær hjemme hvis dere har symptomer, og test deg raskest mulig,
  • Vask og sprit hender ofte
  • Unngå fysisk kontakt og hold avstand – minst 1 meter i fellesområder, og i alle rom der det er mulig.

Det siste punktet over er kommunisert som det aller viktigste for unge, samtidig som vi observerer at det er det vanskeligste å overholde.

Følgende regler/anbefalinger gjelder også for elevene;

• Ikke gå i butikken flere enn 4 om gangen, hold mer enn 1 m avstand på vei bort og i butikken, og respekter butikkens regler for spriting/smittevern
  • Sprit hender hver gang dere kommer eller forlater skolens område
  • Bruk bare det toalettet dere har fått tildelt, og holde dere mest mulig i klasserom eller utendørs i friminutt og lunsj.
  • Kantinen er åpen – husk avstand.
  • Ved «hull» i timeplan og lunsjavvikling, unngå å oppsøke andre – sitt i klasserom eller finn ledige plasser i fellesområder og hold 1 m avstand.
  • Husk overflatevask av pulter og bord i klasserom og kantine når dere kommer inn.
  • Bruk munnbind på skoleskyssen

Dersom elever får symptomer luftveisinfeksjon, skal de sendes hjem fra skolen. Hvis de ikke er myndige, må foresatte varsles om at de er syke.

Syke elever blir ført til smittevernrommet på skolen, ved siden av resepsjonen, som organiserer transport hjem.

Syke elever bør ikke ta offentlig transport, og bør ta på munnbind dersom det ikke er mulig å holde avstand på 1 m. Elever må kontakte fastlege for å bli testet.